Je hoeft geen lid te zijn van de yoga studio om deel te nemen aan een event.

De Gouden Adem 2

ADEMSESSIE MET NAF – zaterdagavond 2 maart

Een ademsessie kan je helpen om dieper te zakken in jouw lijf. De opgeslagen emoties komen aan de oppervlakte en mogen dan verwerkt worden. Jouw ademhaling vertelt je precies hoe het met je gaat.

Een ademsessie werkt op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Het geeft je precies wat je in dat moment nodig heb. Het zorgt voor een opschoning in jouw lijf zodat je weer vrij kunt ademen en jezelf kan verlossen van opgeslagen emoties. Emoties die vast zijn komen te zitten in jouw lijf, die voor allerlei klachten kunnen zorgen.

Je gaat tijdens een sessie doorvoelen, verwerken en opladen. Jouw gouden adem stroomt door jouw magische lijf, en je kan daarna waar je ook bent in welke situatie dan ook, altijd terugvallen op jouw eigen ademhaling. Jouw gouden adem.

Tijd 19.00 – 21.00 uur / Aanmelden via Naf / De Gouden Adem / Ticket €49 of met cacao voor €55

Marloes Mini Retreat

MINI RETREAT een reis door de chakra’s – zondag 3 maart

Een reis door de chakra’s met Marloes Zonneveld

Mini retreat met onder andere yin yoga, yoga nidra en etherische olie

Voel je welkom op dit prachtige mini retreat. We maken een reis naar binnen met onder andere yin yoga, etherische olie en yoga nidra. Die reis naar binnen gaat langs (en door) de chakra’s en wordt ondersteunt met klanken, inspiratiekaarten en reiki. Leuk extraatje is dat je van elk chakra een olieroller mee naar huis krijgt!

Data: zondag 11 februari van 13.00 – 17.00 uur / gratis parkeren
Ticket €79

Naz

SACRED SHAMANIC BREATHING & HEALING CEREMONY – zaterdagmiddag 16 maart

Hervind de verbinding met je hart, word één met je lichaam en Ziel en laat je gedachten op de achtergrond komen. Creëer ruimte om te zijn. Te zijn zoals je bent, terug naar je ware essentie.

In deze drie uur durende ceremonie, gaan we aandacht besteden aan het hervinden van onze energie. We gaan ademen, dansen, zingen en voelen…..en drinken samen rauwe cacao.

Het plantmedicijn cacao, ook wel grootmoeder cacao genoemd, zal ons diep naar binnen begeleiden, door ons lichaam heen en helpt ons harten te openen om verbinding te maken met ons ware ziel.
Het geluid van de sjamanen drum, wordt ook wel geassocieerd met het geluid van moeder aarde, zal met zijn/haar oerklanken het thuiskomen van het lichaam weer laten ervaren.

In de verbonden ademhaling gaan we nog dieper voelen, toelaten, ontvangen en loslaten wat ons niet meer dient. Laat met elke bewuste ademhaling spirit door je heen stromen, zodat je bewustwording creëert van elk cel in jou lichaam. 

Zaterdag 16 maart van 14.30 – 17.30 uur
Docent: Naz Dur
Locatie: Yoga Studio Kokos in Beverwijk
Prijs: €77

Pauline van Mourik Kokos Beverwijk Heemskerk

LIGCONCERT MET LIVE MUZIEK VAN PAULINE – vrijdagavond 22 maart

Een ligconcert met liedjes op de gitaar van o.a. Fia, Nessi Gomes, Ajeet, S10 & Maaike Ouboter én voor wie wil een kopje rauwe cacao als extra hart opener.
Je mag lekker gaan zitten of liggen en luisteren naar de klanken, de boodschappen en diepere betekenis van de liedjes. Ook wel medicine songs genoemd… Het zal een mix van Spaanse, Engelse & Nederlandse liedjes zijn.

De muziek & de rauwe cacao helpt je om je opnieuw te verbinden met je intuïtie en de stem van je hart. De werkzame stofjes in de cacao kunnen je een licht euforisch effect geven.

Zorg dat je een lichte avondmaaltijd neemt als je het kopje cacao gaat drinken.

Mocht je vragen hebben stuur dan een email aan info@yogastudiokokos.com

Data: vrijdagavond 22 maart 2024 van 19.00 – 21.00 uur
Ticket €27

Ecstatic Dance Nomads Beverwijk

ECSTATIC DANCE DJ JETHRO & LIGCONCERT VAN PAULINE – zaterdagavond 30 maart

Duik met ons mee in het mysterie van de Ecstatic Nomads op zaterdagavond 30 maart in Studio Kokos. Vanaf 18.00 uur ben je welkom voor de ecstatic dance met DJ Jethro, aan het einde is er een ligconcert van Pauline van Mourik.

Art of Self-Love Weekend Kokos Lotte Ritzer

ADEMTRAINING SJAMANISME – start vrijdag 5 april

Ademwerk is een krachtige techniek die een psycho-spiritueel transformatieproces initieert. De opleiding baseert zich op het Sjamanistisch Ademwerk als fundament, met als doel het lichaam te openen en voor te bereiden om meer licht vast te houden en een diepere gronding te ervaren. Wanneer ons lichaam als een stevige container fungeert, kunnen we resoneren op een hogere frequentie, en ons energetisch spiritueel lichaam wordt gevoed en geactiveerd. In deze reis ben jij het Medicijn waarmee je zowel leeft als werkt. Deze opleiding is zowel een persoonlijk geschenk als een krachtige tool om te delen in het helende domein van de Adem.

De Breathwork Healer training stelt je in staat om energetisch werk te combineren met lichaamswerk en biedt de mogelijkheid om te werken binnen een uniek netwerk van ondersteunende krachten in de geziene en ongeziene wereld.

Deze opleiding wordt gegeven door Naz Dur & Gaby

Data: 9 vrijdagen van 10.00 – 16.30 uur in Studio Kokos
5, 19 en 26 april, 17, 24 en 31 mei, 21 en 28 juni & 5 juli 2024

Hatha & Vinyasa Yoga Opleiding 200 uur Beverwijk

HATHA VINYASA YOGA OPLEIDING 200 UUR – start 6 september 2024

Deze opleiding is voor jou als je jezelf verder wilt ontwikkelen en de behoefte voelt om de diepte in te duiken. De opleiding is niet alleen bedoeld als je yogadocent wilt worden, maar kan je ook puur voor je eigen ontwikkeling volgen. In de yogafilosofie bevindt zich een immense wijsheid die je zowel op je yogamat als in het dagelijks leven kan toepassen.
Deze opleiding is geschikt voor ieder niveau en vraagt je om met toewijding en een open blik de wereld van yoga verder te ontdekken. Het is fijn als je al enige yoga ervaring hebt maar is niet vereist.

Deze opleiding wordt gegeven door Jerien Wessels in Studio Kokos. De opleiding omvat 9 weekenden verspreid over 9 maanden.
Op zaterdagmiddag 6 april is er een gratis introductiemiddag in Kokos om kennis te maken met het team en de locatie.

Robin foto

MINI RETREAT thema ontspanning – zondagmiddag 14 april

Even een middag heerlijk voor jezelf, waarbij je al het andere kan loslaten. Alle verwachtingen, to do’s. Even uit die dagelijks ratrace. Er wordt namelijk zoveel van ons verwacht in deze maatschappij. Of je nu moeder bent of niet. We leven in een drukke wereld waarin we altijd ‘AAN’ staan en er te weinig tijd is om echt tot rust te komen. Daarom organiseer ik dit mini retreat.

Je gaat diepe ontspanning ervaren door o.a. meditatie, ademhalingsoefeningen, Yoga Nidra (geen yoga waarbij je hoeft te bewegen, maar waarbij je ligt en luistert naar een geleide meditatie) en een klankschalen concert.

Docent: Robin van der Aa
Data: zondagmiddag 14 april van 14.00 – 16.45 uur
Ticket €44


De volgende events zullen in de toekomst weer in de agenda komen
Schrijf je onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van nieuwe events

Tantra Beverwijk Studio Kokos Lotte Ritzer

TASTE OF TANTRA introductie workshop – nieuwe datum volgt

Een introductie workshop diep in je hart.
Wat is Tantra? Op welke manier kan dit pad helpen je leven te verrijken? Een ‘taste of tantra’ is een oproep aan degenen die graag meer over dit onderwerp willen weten.

Tantra wordt veelal in verband gebracht met seksualiteit. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat het een krachtig pad is om weer tot heelheid te komen. Het is een pad dat JA zegt tegen alle facetten van het leven en je helpt om terug te komen naar je essentie. We zijn compleet en heel geboren. Maar omwille van verschillende redenen zijn we vergeten wie we zijn. We zijn onszelf gaan afsnijden. En vaak houden we ons, zonder dat we er erg in hebben, vast aan de verhalen die afscheiding gecreëerd hebben van ons ware zelf.

In deze introductie workshop zullen we een aantal belangrijke tantrische thema’s verkennen. Waarbij duidelijk zal worden hoe tantra:
– Een persoonlijke verkenning is die leidt tot vrijheid en verlichting
– Meer acceptatie en overgave aan het huidige moment brengt
– Je helpt om werkelijk in je kracht te gaan staan

De reis zal er een zijn waarbij we de nodige filosofie verkennen en je op een liefdevolle manier geleid wordt door een aantal basis oefeningen.
Het hoogtepunt van de workshop zal een ‘Heart Puja’ zijn. Een krachtig ritueel waarin je de universele liefde kan ervaren. En kan ervaren dat alles wat je ooit gewild heb – liefde, vreugde, vrijheid, vrede, waarheid – al binnen in je is.

Lotte heeft een gegronde achtergrond in yoga, boeddhisme, non-dualiteit, dans en tantra. Voor haar zijn al deze paden een middel om te onderzoeken wie of wat we werkelijk zijn. De intentie dat iedereen het recht heeft zijn hoogste potentieel te kennen en zich vrij te voelen, drijft haar.

Docent: Lotte Ritzer
Data: zondagmiddag 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Yoga Studio Kokos / Prijs: €39,-

Cacao ceremonie Kokos Beverwijk

CACAO CEREMONIE – nieuwe datum volgt

Laat jezelf onderdompelen in de helende frequenties van de cacao spirit en verbind je met de kern van je Zijn. Een cacao ceremonie is een emotionele en zintuiglijke ervaring. Het nodigt je uit om contact te maken met je diepste wezen en de kern van je hart. Het ontgift je lichaam en je ziel en geeft je immuunsysteem een enorme boost.
Cacao is een zacht maar toch krachtig medicijn wat je de mogelijkheid geeft om je hart te openen en healing te vinden op verschillende niveaus. De actieve ingrediënten van cacao werken sterk op het hart chakra, brengen ons terug naar een natuurlijke staat van voelen, uit het hoofd, en verbind ons intuïtief met moeder aarde. We zullen de cacao drinken en aan een reis beginnen waarbij we gebruik maken van de kracht van intentie, de elementen, de chakra’s en dans. Op een liefdevolle manier word je door een reeks oefeningen geleid waarbij je, binnen de geborgenheid van gemeenschap, weer in staat gesteld word je eigen reflectie te zien. Verliefd te worden op jezelf.

Anton Nootboom
foto: Frank Ruiter

ADEMSESSIE MET ‘THE BAREFOOT DUTCHMAN’ – nieuwe data volgt

Heb je zin in een ‘deep dive’ samen met de Barefoot Dutchman (Anton Nootenboom)? Deze avond is gevuld met een verbonden ademsessie waarin je mag ervaren, loslaten, voelen en vastpakken.

Anton: “Naar mijn mening is ademwerk een van de belangrijkste hulpmiddelen om ons mentaal te verbeteren. In de kern is ademwerk een techniek om stress te verminderen die fysieke ontspanning en gemoedsrust brengt.
Mijn kennismaking met ademwerk kwam als een verrassing tijdens een retraite in de besneeuwde bergen van Australië en verbaasde me. Het is sindsdien in mijn eigen practice gebleven en het blijft me verbazen over hoeveel kracht we in ons hebben door simpelweg bewuster iets te gebruiken dat we gemiddeld 25.000 keer per dag doen sinds we geboren zijn, onze adem.

Het is nu mijn missie om deze krachtige tool met jou te delen.”

HIPPIE RETREAT – nieuwe datum volgt

Dit one day retreat staat in het thema van verbinding, met elkaar en jezelf, in een veilige omgeving met vrouwen onder elkaar. Door middel van meditatie, beweging en cacao kom je in dieper contact met je eigen hart.

Docenten: Pauline van Mourik en Nathalie Michelle Kemna

– ontspannen yogales met etherische olie
– vegan en glutenvrije lunch
– 1 op 1 sharing
– cacao ceremonie
– ecstatic dance / yoga dans
– onbeperkt thee en healthy snacks
– free time in between
– sharing circle als groep

Tijd: 10.00 – 16.30 uur
Locatie: Yoga Studio Kokos
Prijs: €144,-

Cacao ceremonie Kokos Beverwijk

CACAO CEREMONIE + LIVE MUZIEK – nieuwe data volgt

Een ceremonie is eigenlijk een eeuwenoud ritueel waarin we meditatie, muziek en cacao samenbrengen. De rauwe cacao helpt je om je opnieuw te verbinden met je intuïtie en de stem van je hart. De werkzame stofjes in de cacao kunnen je een licht euforisch effect geven.

Deze avond duurt de ceremonie ongeveer 2 uur, het kan iets uitlopen. Zorg dat je een lichte middagmaaltijd eet. Ook als je nooit eerder een cacao ceremonie hebt bijgewoond ben je van harte welkom! Rauwe cacao is veilig en werkt op de energie van je hart.

Ticket €27,-
Onder begeleiding van Pauline van Mourik
Vrijdagavond 15 december van 19.00 – 21.00 uur

{"key":"al3"}

KLANKSCHALEN LIGCONCERT – nieuwe data volgt

Tijdens een klankschalen sessie mag je je laten meenemen door de geluiden & vibraties van onze bijzondere Nepalese klankschalen. Met liefdevolle aandacht begeleiden wij jou naar een diepere staat van zijn. Wees welkom om te ontvangen & ervaren …

Tijdens dit ligconcert krijg je de mogelijkheid om dieper te gaan reizen in je hart. In de magische golf van klanken, verdwijnt je gevoel van tijd en ruimte. Het brengt je terug naar de stilte in jezelf.

Data en tijd: –
Maximaal 12 deelnemers
Het klankschalen ligconcert wordt gegeven door Nadine en Vera
Ticket: €40 inclusief thee & snacks

Art of Self-Love Weekend Kokos Lotte Ritzer

THE ART OF SELF-LOVE WEEKEND – nieuwe data volgt

In dit weekend zullen we dieper in het emotionele lichaam duiken en onderzoeken welke facetten ons in de weg staan om liefde toe te laten. We zullen werken met de met de meest onderdrukte en geïsoleerde delen van onszelf en ontdekken dat hierin juist ons ‘inner gold’ en onze individuele giften verscholen liggen.

Middels self-knowledge exercises, life coaching, actieve meditaties, emotional and inner child work, tantra rituelen en rebirthing, zul je de sleutels ontvangen om je leven op een praktische en blijvende wijze te transformeren en bekrachtigen. En de vrijheid en intimiteit te vinden die we wezenlijk verlangen.

Liefde is niet een energie die we na hoeven te streven. Liefde is geen bestemming waar we waardig voor hoeven te zijn. Liefde is onze natuurlijke staat. Toch paradoxaal genoeg, zijn we dit vaak vergeten en hebben we op diverse fronten een afscheiding gecreëerd.

Binnen dit weekend zullen we bekijken wat ons in de weg staat om liefde te ontvangen. Het is een ‘diepe duik’ in je onderbewuste waarin beperkende geloofsovertuigingen uitgedaagd zullen worden, gestagneerde emoties los gelaten zullen worden, en er ruimte opent voor een nieuw constructief, liefhebbend perspectief op jezelf en het leven. Stukje bij beetje zullen we gaan openstaan voor de mogelijkheid dat alles wat ik ooit gewild heb – liefde, vreugde, vrijheid, vrede, waarheid – al binnen in me is.

Data: zaterdag en zondag van 13.00 – 18.00 uur
Ticket: €160 voor 2 dagen (exclusief overnachting)
Docent: Lotte Ritzer

Pop up les armbalansen hoofdstand

POP-UP ARMBALANSEN & HOOFDSTAND LES – nieuwe datum volgt

In deze pop-up ga je de Bakasana eigen maken, in het Sanskriet betekent dit de Kraanvogel / Kraai houding. Het is een houding die vooral voor beginnende yogi’s als erg moeilijk wordt ervaren, maar ook voor de gevorderde yogi zeker een uitdaging is! Bakasana is een arm balanshouding. Zoals de naam het dus ook zegt, je balanceert in deze houding op je armen. Voor de avonturiers gaan we proberen een hoofdstand er aan toe te voegen.

Docent: Ilva Tweebeeke
Deelname kan met je membership, strippenkaart of door een losse les te boeken

IMG_9772

KUNDALINI BODYWORK & CACAO – nieuwe datum volgt

Verlang je naar een diepere verbinding met jezelf, meer creativiteit en een scherper afgestemde intuïtie? Is het jouw doel om het maximale uit het leven te halen? Het activeren en ondersteunen van jouw Kundalini, je levensenergie, kan je helpen om blokkades en oude patronen te doorbreken en je volle potentieel te leven. De kracht van je eigen levensenergie is een geboorterecht dat je al bezit, maar waarvan we ons vaak niet bewust zijn.

In de aankomende sisterhood groepsessie creëren we een veilige omgeving voor heling, ondersteuning en transformatie. Waardoor de energie meer kan gaan stromen en jij je ware essentie kan ontdekken.

Wat zou je kunnen ervaren tijdens en na de sessie?
– Het voelen van je levensenergie die door je lichaam stroomt
– Een emotionele ontlading
– Helderheid over de richting van je leven
– Innerlijke inzichten en boodschappen
– Een staat van intense gelukzaligheid
– Verminderde stress en angstgevoelens
– Verhoogde intuïtie en creativiteit

Tijd 19.00 – 21.00 uur / Ticket €55,55 / Women only / Mel Joëlle

Yoga Nidra Kokos Beverwijk Bianca Coorengel

YOGA NIDRA 2 DAAGSE VERDIEPINGSCURSUS – nieuwe data volgt

Met Bianca Coorengel. Iedereen is van harte welkom, met of zonder yoga ervaring. Ontdek door middel van Yoga Nidra de basis van rust in jezelf waar je altijd en overal op kunt terugvallen.

Deze cursus is helemaal geschikt voor jou als je:

– Benieuwd bent naar de werking van Yoga Nidra
– Diep wilt ontspannen
– Jouw slaap wilt verbeteren
– Jouw creativiteit wilt vergroten
– Burn-out en stressklachten wilt verminderen/voorkomen
– Meer vanuit intuïtie wilt leven
– Bewuster in het leven wilt staan
– Meer wilt leren voelen en dichter bij jezelf wilt blijven

Yoga Nidra wordt ook wel de slaap van de Yogi genoemd omdat je wordt begeleid naar een Delta staat van je hersenen, oftewel een diepe slaap. Je beoefent Yoga Nidra liggend. Je volgt enkel de stem van Bianca die jou door de sessies heen begeleidt. Ervaar met Yoga Nidra diepe rust en leer hoe je op elk moment weer bij jezelf kunt zijn.

2 x Zondag van 13.00 – 17.00 uur
De cursus gaat door bij minimaal 8 aanmeldingen
Prijs voor 2 dagen is €145 inclusief hand-out en 30 min. audio

Hatha Vinyasa Yoga Opleiding 200 uur Kokos Beverwijk

BEGINNERS WORKSHOP YOGA – nieuwe data volgt

Ben je nieuw met yoga en zou je graag wat meer achtergrond informatie willen dat is deze workshop iets voor jou. Ook als je al wat langer yoga doet kan het een verdiepende workshop voor je zijn.
In de workshop gaan we in op de basishoudingen die veel gebruikt worden, je leert waar ze voor zijn en wat ze je kunnen brengen.
Denk aan de warriors, een zonnegroet, het verschil tussen yin en yang. We gaan in op verschillende ademhalingstechnieken en ook zal ik je een klein beetje meenemen in de yoga filosofie en het achtvoudig pad van Patanjali.

Hippie-Retreats-Maan

RE-MEMBRANCE a Shamanic Odessey – nieuwe data volgt

Moon Crow & Naz nodigen jou uit voor deze eerste Adventszondag om de naderende wedergeboorte van het Licht te her-inneren. Een bijzondere periode staat voor de deur, met de Heilige Nachten, geboorte van het Christusbewustzijn en het verwelkomen van het Licht tijdens de Winterzonnewende.

De eerste Advent markeert het moment in de tijd van het voelbaar worden van deze bijzondere energie. In het donker ontvangen we de belofte van het Licht in onze zaden.  

Uitgelijnd op de energie van het Medicijn Wiel kunnen wij in de diepte de heilige ruimte voelen. Daar waar Aarde en Kosmos samenvallen. 

Re-membrance, een reis van het donker naar het licht, een herinnering aan onze oneindigheid, terwijl we door verschillende trancestaten reizen met ritueelwerk, adem, trancedans en cacao. 

Remember who you truly are….
Reis je mee? Je bent van harte welkom.

Locatie: Yoga Studio Kokos in Beverwijk / gratis parkeren
Prijs: €77

Cacao ceremonie Kokos Beverwijk

BREATHWORK – HARTSVERLANGEN, CACAO EDITIE – nieuwe data volgt

“Experience the power of your own breath and connect with your deepest heart’s-desire.”

– Ontvangst en introductie
– Cacao ceremonie
– Wat is jouw hartsverlangen?
– Kundalini movement
– Conscious Connected Breathwork
– Vrijblijvende Sharing circle
– Drinks & treats
– Support / nazorg

“No matter how imbalanced your situation might seem. You can always find balance by using your own loving breath.”

Laat je meenemen op reis in een veilige en liefdevolle omgeving met selectief gekozen muziek.

Deze middag is onder begeleiding van Arend & Alyssa van Soul Revolution Breathwork
Data: zaterdagmiddag 16 december van 14.00 – 17.30 uur / gratis parkeren
Ticket voor 1 persoon €85, ticket voor 2 personen €145,-
Aanmelden kan via Alyssa soulrevolution.breathwork@gmail.com

Yoga Studio Kokos Beverwijk Heemskerk Wijk aan Zee

HATHA YOGA & ASTROLOGIE – nieuwe datum volgt

De patronen die we zien aan de hemel, zien we ook terug in de natuur en onze ervaring. Astrologie is de symbolische taal die woorden geeft aan deze observaties en ervaringen. De beweging van de hemellichamen correspondeert al duizenden jaren met onze kalenders en seizoenen. Ook al lijkt Kosmische activiteit ‘ver weg’, in essentie is alles verbonden.

Zo boven, zo beneden, zo buiten, zo binnen. In deze les beoefenen we Hatha Yoga houdingen gebaseerd op de huidige astrologie en maanstanden, om die eenheid te belichamen.

Rosa de Boer is coach & astroloog, met een achtergrond in de Hatha Yoga, non-dualiteit en intuïtieve ontwikkeling. Met haar unieke werk maakt ze inzichtelijk welke patronen en cycli zich ontvouwen en moedigt ze mensen over de hele wereld aan in hun ware essentie te gaan staan.

‘Het is mijn missie om mensen te helpen hun magie te herontdekken, met vertrouwen hun unieke pad te volgen en zelfontwikkeling aan te gaan. Ik geloof dat dit innerlijke werk bijdraagt aan vergroting van zowel individueel als collectief bewustzijn. Het eindeloze bewustzijn dat reist door tijd en ruimte, telkens veranderend van vorm.’

Losse les: €15 of deelname met je membership of strippenkaart
Docent: Rosa de Boer
Data: zondagavond 20.00 – 21.15 uur
Locatie: Yoga Studio Kokos in Beverwijk