Je hoeft geen lid te zijn van de yoga studio om deel te nemen aan een event.

Conscious couple avond workshop Kokos

CONSCIOUS COUPLE WORKSHOP – vrijdagavond 14 oktober

Ontdek samen met je partner de wereld van tantra, intimiteit & bewustzijn.

We verlangen allemaal naar relaties verankerd in vertrouwen, liefde en authenticiteit. Toch kan dit in de praktijk uitdagend zijn. We weten vaak niet goed hoe te navigeren in dit landschap van verbinding, intimiteit en seksualiteit en vervallen vaak toch weer in patronen van angst en disconnectie. 

Deze workshop nodigt je uit om een manier van verhouden te verkennen die ‘heart centred’ is en waarbij liefde, aanwezigheid en verbinding centraal staan. We zullen onderzoeken hoe onze meest intieme relaties ons kunnen ondersteunen op het pad naar vrijheid en (spirituele) groei. En hoe we weer diep thuis kunnen komen in onszelf en ons lichaam en vanuit die plek de verbinding aan te gaan.

Datum & tijd: vrijdagavond 14 oktober van 19.00 – 22.00 uur
Docent: Lotte Ritzer
Locatie: Yoga Studio Kokos in Beverwijk / gratis parkeren
Prijs: €69 per koppel

Of mail naar info@yogastudiokokos.com

Naz

SACRED SHAMANIC HEALING CEREMONY – zondagmiddag 16 oktober

Hervind de verbinding met je hart, word één met je lichaam en Ziel en laat je gedachten op de achtergrond komen. Creëer ruimte om te zijn. Te zijn zoals je bent, terug naar je ware essentie.

In deze drie uur durende ceremonie, gaan we aandacht besteden aan het hervinden van onze energie. We gaan ademen, dansen, zingen en voelen…..en drinken samen rauwe cacao.

Het plantmedicijn cacao, ook wel grootmoeder cacao genoemd, zal ons diep naar binnen begeleiden, door ons lichaam heen en helpt ons harten te openen om verbinding te maken met ons ware ziel.
Het geluid van de sjamanen drum, wordt ook wel geassocieerd met het geluid van moeder aarde, zal met zijn/haar oerklanken het thuiskomen van het lichaam weer laten ervaren.
Verder zullen we ons in deze Sacred Healing Ceremonie verbinden met de energie van de volle maan.

Datum & tijd: zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur
Docent: Naz Dur
Locatie: Yoga Studio Kokos in Beverwijk / gratis parkeren
Prijs: €66

Moeder Kind yoga Beverwijk

MOEDER & KINDYOGA 1-2,5 JAAR
dinsdagochtend > nieuw blok na de herfstvakantie 25 oktober 2022

Jonge kinderen staan open voor indrukken en ervaringen. Ze zijn nieuwsgierig en erop gericht liefde te ontvangen en geven.

Je kindje is op een leeftijd dat het zijn eigen grenzen ontdekt in zijn of haar omgeving en eigen lijf. Samen gaan jullie op ontdekkingstocht door middel van bewegen, masseren en mindfulness oefeningen.
De aangeboden houdingen stimuleren de natuurlijke ontwikkeling, in een tijd waarin jonge kinderen steeds minder bewegingsvrijheid krijgen. Bij moeder en kind yoga gaat het om aanraking en beweging samen waardoor het jonge kind gestimuleerd wordt tot ontwikkeling en ontspanning.

Tijd: 9 x dinsdagochtend van 09:30 tot 10:30
Data: start 25 oktober 2022 tot aan de kerstvakantie
Prijs voor 9 lessen €99
Docent: Ivy
Het is niet mogelijk om een losse les te volgen

Of mail naar info@yogastudiokokos.com

Art of Self-Love Weekend Kokos Lotte Ritzer

THE ART OF SELF-LOVE WEEKEND – 19 & 20 november 2022

In dit weekend zullen we dieper in het emotionele lichaam duiken en onderzoeken welke facetten ons in de weg staan om liefde toe te laten. We zullen werken met de met de meest onderdrukte en geïsoleerde delen van onszelf en ontdekken dat hierin juist ons ‘inner gold’ en onze individuele giften verscholen liggen.

Middels self-knowledge exercises, life coaching, actieve meditaties, emotional and inner child work, tantra rituelen en rebirthing, zul je de sleutels ontvangen om je leven op een praktische en blijvende wijze te transformeren en bekrachtigen. En de vrijheid en intimiteit te vinden die we wezenlijk verlangen.

Liefde is niet een energie die we na hoeven te streven. Liefde is geen bestemming waar we waardig voor hoeven te zijn. Liefde is onze natuurlijke staat. Toch paradoxaal genoeg, zijn we dit vaak vergeten en hebben we op diverse fronten een afscheiding gecreëerd.

Binnen dit weekend zullen we bekijken wat ons in de weg staat om liefde te ontvangen. Het is een ‘diepe duik’ in je onderbewuste waarin beperkende geloofsovertuigingen uitgedaagd zullen worden, gestagneerde emoties los gelaten zullen worden, en er ruimte opent voor een nieuw constructief, liefhebbend perspectief op jezelf en het leven. Stukje bij beetje zullen we gaan openstaan voor de mogelijkheid dat alles wat ik ooit gewild heb – liefde, vreugde, vrijheid, vrede, waarheid – al binnen in me is.

Data: zaterdag en zondag van 12.00 – 18.00 uur
Ticket: €160 voor 2 dagen (exclusief overnachting)
Docent: Lotte Ritzer

Kinder yoga Kokos Beverwijk 5 tot 7 jaar

YOGA & MINDFULNESS VOOR KIDS 5-7 JAAR

Op een spelenderwijs concentratievermogen, creativiteit, bewust en innerlijke rust creëren. Dat is waar het om draait bij Yoga en Mindfulness voor kids. Door middel van ademhalingsoefeningen, houdingen, muziek en spelletjes ontwikkelen de kinderen een waardevolle dosis zelfvertrouwen en zelfliefde. Ze leren daarbij ook het belang van het zelf en de connectie met andere. De les wordt afgestemd op de dynamiek van de groep met behulp van thema’s zodat het precies past in de belevingswereld van het kind.

Maandagmiddag van 16:30 tot 17:30

YOGA & MINDFULNESS VOOR KIDS 7-12 JAAR

Op een spelenderwijs concentratievermogen, creativiteit, bewust en innerlijke rust creëren. Dat is waar het om draait bij Yoga en Mindfulness voor kids. Door middel van ademhalingsoefeningen, houdingen, muziek en spelletjes ontwikkelen de kinderen een waardevolle dosis zelfvertrouwen en zelfliefde. Ze leren daarbij ook het belang van het zelf en de connectie met andere. De les wordt afgestemd op de dynamiek van de groep met behulp van thema’s zodat het precies past in de belevingswereld van het kind.

Woensdagmiddag van 16:30 tot 17:30
Het is niet mogelijk om een losse les te volgen, aansluiten vanaf de tweede les kan wel


De volgende events zullen in de toekomst weer in de agenda komen:

Cacao ceremonie Kokos Beverwijk

CACAO CEREMONIE – nieuwe datum volgt

Laat jezelf onderdompelen in de helende frequenties van de cacao spirit en verbind je met de kern van je Zijn. Een cacao ceremonie is een emotionele en zintuiglijke ervaring. Het nodigt je uit om contact te maken met je diepste wezen en de kern van je hart. Het ontgift je lichaam en je ziel en geeft je immuunsysteem een enorme boost.
Cacao is een zacht maar toch krachtig medicijn wat je de mogelijkheid geeft om je hart te openen en healing te vinden op verschillende niveaus. De actieve ingrediënten van cacao werken sterk op het hart chakra, brengen ons terug naar een natuurlijke staat van voelen, uit het hoofd, en verbind ons intuïtief met moeder aarde. We zullen de cacao drinken en aan een reis beginnen waarbij we gebruik maken van de kracht van intentie, de elementen, de chakra’s en dans. Op een liefdevolle manier word je door een reeks oefeningen geleid waarbij je, binnen de geborgenheid van gemeenschap, weer in staat gesteld word je eigen reflectie te zien. Verliefd te worden op jezelf.

Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: Yoga Studio Kokos / Ticket: €39

DJ Tayphoon Hamburg Ecstatic Dance DJ Yoga Studio Kokos Beverwijk Wijk aan Zee

ECSTATIC DANCE – DJ TAYPHOON  – nieuwe datum volgt

An ecstatic dance in Kokos with one of our favorite DJ’s Tayphoon!
We will dance barefoot, without talking, intuïtive on the waves of music….
Everyone is welcome on this magical dance journey. Dance your own dance.

Tayphoon’s ecstatic dance journeys are inspired by his Turkish heritage and his love for ethnic bass music from all around the world.
The dancers are invited to flow with energetic waves which start in a meditative state and build up to an ecstatic outburst in which he invites the inner wild animal to be expressed and natural ecstasy to be experienced.

Guidelines: no talking, alcohol free, no phone & barefoot
Drinks: there will be tea and water for you
Parking: free parking behind the studio
Ticket: €22

Tantra Beverwijk Studio Kokos Lotte Ritzer

TASTE OF TANTRA introductie workshop – nieuwe datum volgt

Een introductie workshop diep in je hart.
Wat is Tantra? Op welke manier kan dit pad helpen je leven te verrijken? Een ‘taste of tantra’ is een oproep aan degenen die graag meer over dit onderwerp willen weten.

Tantra wordt veelal in verband gebracht met seksualiteit. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat het een krachtig pad is om weer tot heelheid te komen. Het is een pad dat JA zegt tegen alle facetten van het leven en je helpt om terug te komen naar je essentie. We zijn compleet en heel geboren. Maar omwille van verschillende redenen zijn we vergeten wie we zijn. We zijn onszelf gaan afsnijden. En vaak houden we ons, zonder dat we er erg in hebben, vast aan de verhalen die afscheiding gecreëerd hebben van ons ware zelf.

In deze introductie workshop zullen we een aantal belangrijke tantrische thema’s verkennen. Waarbij duidelijk zal worden hoe tantra:
– Een persoonlijke verkenning is die leidt tot vrijheid en verlichting
– Meer acceptatie en overgave aan het huidige moment brengt
– Je helpt om werkelijk in je kracht te gaan staan

De reis zal er een zijn waarbij we de nodige filosofie verkennen en je op een liefdevolle manier geleid wordt door een aantal basis oefeningen.
Het hoogtepunt van de workshop zal een ‘Heart Puja’ zijn. Een krachtig ritueel waarin je de universele liefde kan ervaren. En kan ervaren dat alles wat je ooit gewild heb – liefde, vreugde, vrijheid, vrede, waarheid – al binnen in je is.

Lotte heeft een gegronde achtergrond in yoga, boeddhisme, non-dualiteit, dans en tantra. Voor haar zijn al deze paden een middel om te onderzoeken wie of wat we werkelijk zijn. De intentie dat iedereen het recht heeft zijn hoogste potentieel te kennen en zich vrij te voelen, drijft haar.

Docent: Lotte Ritzer
Data: zondagmiddag 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Yoga Studio Kokos / Prijs: €39,-

Soundhealing

LIGCONCERT met klankschalen en gongs – nieuwe datum volgt

Tijdens dit ligconcert krijg je de mogelijkheid om dieper te gaan reizen in je hart. In de magische golf van klanken, verdwijnt je gevoel van tijd en ruimte. Het brengt je terug naar de stilte in jezelf.

Een ligconcert / soundhealing is een van de meest oude en unieke rituelen in de wereld. De trilling van klankschalen heeft ook een onwijs ontspannen effect. De schalen worden al eeuwenlang gebruikt voor een therapeutische werking op fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Ze hebben diverse frequenties en werken dus anders op verschillende delen van het lichaam. De klankschalen worden aangevuld met gongs en Tibetaans keelzang.

De soundhealing wordt door Bart gegeven op Nepalese wijze in een intieme groep inclusief sharing aan het einde. Je ligt op een matrasje en luistert naar de klanken en zijn gezang.

Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Yoga Studio Kokos
Ticket: €22

CACAO CEREMONIE – nieuwe datum volgt

Onze Cacao Ceremonie is een helende ceremonie die je weer helpt verbinden met jouw intuïtie en het openen van jouw hart. Het kalmeert je hoofd, waardoor je gedachten naar de achtergrond verdwijnen, zodat je vanuit het hoofd in je hart kan landen. De ceremonie helpt je om weer in contact te komen met jouw innerlijke kracht en creativiteit. Daarnaast zorgt de rauwe cacao voor een gevoel van euforie en een heerlijke natural high.

Nathalie Kemna en Pauline van Mourik begeleiden de ceremonie en hebben allebei een grote passie voor yoga, spiritualiteit en cacao. Zij organiseren samen events waar vrijheid, plezier en verbinding centraal staan en je helpen om weer in contact te komen met jouw innerlijke kracht en creativiteit.

Docenten: Pauline van Mourik & Nathalie Kemna
Locatie: Yoga Studio Kokos

HIPPIE RETREAT – nieuwe datum volgt

Dit one day retreat staat in het thema van verbinding, met elkaar en jezelf, in een veilige omgeving met vrouwen onder elkaar. Door middel van meditatie, beweging en cacao kom je in dieper contact met je eigen hart.

Docenten: Pauline van Mourik en Nathalie Michelle Kemna

– ontspannen yogales met etherische olie
– vegan en glutenvrije lunch
– 1 op 1 sharing
– cacao ceremonie
– ecstatic dance / yoga dans
– onbeperkt thee en healthy snacks
– free time in between
– sharing circle als groep

Tijd: 10.00 – 16.30 uur
Locatie: Yoga Studio Kokos
Prijs: €144,-

Cacao ceremonie Hippie Retreats Nathalie Kemna Yoga Studio Kokos

MINI HIPPIE RETREAT – nieuwe datum volgt

Dit mini retreat staat in het thema van verbinding, met elkaar en jezelf, in een veilige omgeving met vrouwen en mannen onder elkaar. Door middel van meditatie, beweging, cacao en live gitaar kom je in dieper contact met je eigen hart.

Het programma:

☽ rauwe cacao ceremonie
☽ live gitaar & zang
☽ inquiry
☽ meditatie
☽ sharing circle als groep

Docenten: Pauline van Mourik en Nathalie Michelle Kemna
Tijd: 18.30 – 22.00 uur
Locatie: Yoga Studio Kokos
Prijs: €44,-

Yoga Studio Kokos

SOUND & BREATHWORK MET VALERIE & SOPHIE – nieuwe datum volgt

Deze avond reizen we door ons onderbewustzijn met behulp van onze eigen adem en de helende klanken van de drum en kristallen klankschalen.

Onze ademhaling is diep verbonden met onze emoties. Op momenten dat we onze emoties niet kunnen of willen uiten gaan we oppervlakkiger ademen, hierdoor wordt de emotie niet doorleeft, waardoor deze zich vast zet in het lichaam. Door verbonden te ademen kunnen de onderdrukte emoties alsnog doorleeft en toegelaten worden.

Verbonden ademen zorgt voor verandering op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau; het brengt je uit je hoofd en in je lichaam. Ademhalingssessies zijn ontdekkingsreizen naar je kern. Je adem brengt je in verbinding met wie je werkelijk bent, je authentieke zelf. Ademwerk laat je je eigen kracht voelen zodat je kan leven vanuit die kracht, leven vanuit liefde in plaats van angst.

Docenten: Valerie & Sophie Meeuwissen / Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Yoga Studio Kokos / Ticket: €39

LEAP

LEAP Lifeforce Energy Awakening Process  – nieuwe datum volgt

Wat is LEAP – Lifeforce Energy Awakening Process?

LEAP is een directe overdracht van levenskrachtenergie die op natuurlijke en zachte wijze een diepgaand zelfontwakingsproces activeert.

Het is de krachtige, creatieve en goddelijke levenskrachtenergie die in elk mens zit. De energie sluimert echter vaak in ons; we boren maar een klein deel ervan heel beperkt aan. Maar eenmaal ontwaakt, ontstaat bij continuering een diepgaande herbedrading van de hersenstructuur en het centrale zenuwstelsel. Deze herbedrading maakt een diepe heling en transformatie mogelijk.

LEAP is een terugkomen in heelheid, via het pad van overgave in plaats van via wilskracht. Het ontwaken in volledige realisatie van wie je werkelijk bent is onmogelijk in woorden te beschrijven. Het is puur te ervaren.
De energie is hoog intelligent en zal je precies brengen wat voor jou in het moment nodig is.

Tijdens een LEAP sessie lig je op een mat. Tijdens de sessie wordt er gebruik gemaakt van muziek, dit is het gedeelte van de transmissie en duurt iets langer dan een uur.

Parkeren kan gratis achter de studio op het Meerplein 110 in Beverwijk
Ticket: €50

Samantha van Ijsselmuijden

WORKSHOP – Thema energie / nieuwe datum volgt
Thema energy: meer energie, minder moe (bioritme slaap, acute stress)

Wie wil dat nou niet, wakker worden en uitgerust vol energie je bed uit springen. Vol in het leven staan en genieten! Volledig in balans. Tijdens deze workshop zal ik ingaan op de functies van het zenuwstelsel, je leefstijl, wat stress is en hoe je dit positief in je even kunt toepassen. Samen gaan we kijken naar jouw dagritme en hoe dit invloed heeft op hoe jij je voelt, op je hormoonbalans en je gezondheid.

WORKSHOP – Thema voeding / nieuwe datum volgt
Thema food: effect van voeding op je lichaam en geest
Jaarlijks eten en drinken we zo’n 10 maal ons eigen lichaamsgewicht en misschien nog wel meer. De kwaliteit van je voeding bepaalt hoe jij je voelt en zegt iets over je gezondheid. De laatste jaren ben ik mij gaan verdiepen in de effecten van voeding op je lichaam en geest en ben het gaan zijn als het medicijn.

Yoga Studio Kokos

BEGINNERS WORKSHOP YOGA – nieuwe datum volgt

Op deze zondagmiddag kan je met Pauline in alle rust kennismaken met de basis van yoga. We bespreken een aantal houdingen die veel in de lessen voorkomen. Daarnaast leer je ook het e.e.a. over de yoga filosofie en is er voldoende tijd om vragen te stellen.
Dus, ben jij nieuw in de yoga wereld en vind je het fijn om wat meer kennis te krijgen over de fysieke houdingen, de opbouw van een les en de effecten van ‘juist ademhalen’ dan ben je van harte welkom deze middag.
Deze middag is geschikt voor absolute beginners of mensen die al een aantal lessen hebben gevolgd maar graag nog wat meer informatie ontvangen.

Prijs: €22
Docent: Pauline van Mourik

Elias Widukind Studio Kokos Beverwijk

MANTRA SINGING CIRCLE MET ELIAS – nieuwe datum volgt

Elias Widukind brengt de muziekwereld dichter bij ons: van traditionele medicijnliedjes uit Zuid-Amerika, tot volksmantra ’s uit de hoeken van Europa en creaties uit zijn eigen repertoire.

In deze middag nodigt hij je uit om diep in jezelf te duiken. Luister en zing mee! Play with free expression and reconnect with each other!

“By singing the relatively simple harmonies that are being used in the western mantra tradition and by singing the sentences repetitively, everyone is able to join. Privileged as we are, we are granted not only freedom of speech, but also freedom of sound.
Sounds of laughter, pleasure, rhythm and melody. And within this freedom an opportunity arises to join our forces and delight. To sing and sound together. We invite the mind to realize that the voice is in essence free from rules, free from boundaries, free from obligations.”

Muzikant: Elias Widukind
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Yoga Studio Kokos
Ticket: €22

Fred Westra live yoga muziek

YIN YOGALES + LIVE MUZIEK VAN FRED WESTRA – nieuwe datum volgt

Op deze bijzondere avond komt Fred Westra live muziek maken tijdens een heerlijke yin yogales met Pauline. Fred is een ervaren muzikant en heeft meerdere albums gemaakt gericht op yoga, meditatie en ontspanning. Wil je zijn muziek beluisteren, klik dan hier.

Tijd: 19.00 – 20.30 uur
Fred Westra, yogadocent Pauline van Mourik
Locatie: Yoga Studio Kokos
Prijs: €25,-

Hatha Yoga Astrologie Rosa de Boer Kokos Beverwijk

HATHA YOGA & ASTROLOGIE – nieuwe datum volgt

De patronen die we zien aan de hemel, zien we ook terug in de natuur en onze ervaring. Astrologie is de symbolische taal die woorden geeft aan deze observaties en ervaringen. De beweging van de hemellichamen correspondeert al duizenden jaren met onze kalenders en seizoenen. Ook al lijkt Kosmische activiteit ‘ver weg’, in essentie is alles verbonden.

Zo boven, zo beneden, zo buiten, zo binnen. In deze les beoefenen we Hatha Yoga houdingen gebaseerd op de huidige astrologie en maanstanden, om die eenheid te belichamen.

Rosa de Boer is coach & astroloog, met een achtergrond in de Hatha Yoga, non-dualiteit en intuïtieve ontwikkeling. Met haar unieke werk maakt ze inzichtelijk welke patronen en cycli zich ontvouwen en moedigt ze mensen over de hele wereld aan in hun ware essentie te gaan staan.

‘Het is mijn missie om mensen te helpen hun magie te herontdekken, met vertrouwen hun unieke pad te volgen en zelfontwikkeling aan te gaan. Ik geloof dat dit innerlijke werk bijdraagt aan vergroting van zowel individueel als collectief bewustzijn. Het eindeloze bewustzijn dat reist door tijd en ruimte, telkens veranderend van vorm.’

Losse les: €15 of deelname met je membership of strippenkaart
Docent: Rosa de Boer
Data: zondagavond 20.00 – 21.15 uur
Locatie: Yoga Studio Kokos in Beverwijk