Je hoeft geen lid te zijn van de yoga studio om deel te nemen aan een event.

Yoga Studio Kokos

SOUNDHEALING & BREATHWORK MET BART – vrijdagavond 3 juni

Tijdens deze avond krijg je de mogelijkheid om dieper te gaan reizen in je onderbewustzijn. We combineren ademwerk, meditatie, energiewerk, muziek en sound healing om je door alle lagen van je bewustzijn in lichaam, geest en ziel te leiden.

Bewust verbonden ademhalen is een intens proces dat aan de fysieke vorm voorbij gaat, je krijgt toegang tot het onderbewustzijn waar mentale en emotionele trauma’s liggen opgeslagen. Je wordt uitgenodigd uit je comfortzone te komen. Hiermee doorbreken we de ademhalingspatronen en door meer zuurstof tot je te nemen, kun je de overvloed van het leven inademen. Op deze wijze kunnen deze trauma’s een plek krijgen, kunnen we voorbij onze vroegere grenzen gaan en een kalmer bewustzijn gaan ervaren.

Aansluitend gaan we verder met de Sound Healing. De harmonische klanken en trillingen hebben een helende werking op fysiek en mentaal niveau. In deze magische golf verdwijnt je gevoel van tijd en ruimte.

Docent: Bart Beentjes / Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Yoga Studio Kokos / Ticket: €30

Of mail naar info@yogastudiokokos.com

Art of Self-Love Weekend Kokos Lotte Ritzer

THE ART OF SELF-LOVE WEEKEND – 11 & 12 juni 2022

In dit weekend zullen we dieper in het emotionele lichaam duiken en onderzoeken welke facetten ons in de weg staan om liefde toe te laten. We zullen werken met de met de meest onderdrukte en geïsoleerde delen van onszelf en ontdekken dat hierin juist ons ‘inner gold’ en onze individuele giften verscholen liggen.

Middels self-knowledge exercises, life coaching, actieve meditaties, emotional and inner child work, tantra rituelen en rebirthing, zul je de sleutels ontvangen om je leven op een praktische en blijvende wijze te transformeren en bekrachtigen. En de vrijheid en intimiteit te vinden die we wezenlijk verlangen.

Liefde is niet een energie die we na hoeven te streven. Liefde is geen bestemming waar we waardig voor hoeven te zijn. Liefde is onze natuurlijke staat. Toch paradoxaal genoeg, zijn we dit vaak vergeten en hebben we op diverse fronten een afscheiding gecreëerd.

Binnen dit weekend zullen we bekijken wat ons in de weg staat om liefde te ontvangen. Het is een ‘diepe duik’ in je onderbewuste waarin beperkende geloofsovertuigingen uitgedaagd zullen worden, gestagneerde emoties los gelaten zullen worden, en er ruimte opent voor een nieuw constructief, liefhebbend perspectief op jezelf en het leven. Stukje bij beetje zullen we gaan openstaan voor de mogelijkheid dat alles wat ik ooit gewild heb – liefde, vreugde, vrijheid, vrede, waarheid – al binnen in me is.

Data: zaterdag 11 en zondag 12 juni van 12.00 – 18.00 uur
Ticket: €160 voor 2 dagen (exclusief overnachting)
Docent: Lotte Ritzer

Of mail naar info@yogastudiokokos.com

Tantra Beverwijk Studio Kokos Lotte Ritzer

TASTE OF TANTRA introductie workshop – zondagmiddag 26 juni

Een introductie workshop diep in je hart.
Wat is Tantra? Op welke manier kan dit pad helpen je leven te verrijken? Een ‘taste of tantra’ is een oproep aan degenen die graag meer over dit onderwerp willen weten.

Tantra wordt veelal in verband gebracht met seksualiteit. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat het een krachtig pad is om weer tot heelheid te komen. Het is een pad dat JA zegt tegen alle facetten van het leven en je helpt om terug te komen naar je essentie. We zijn compleet en heel geboren. Maar omwille van verschillende redenen zijn we vergeten wie we zijn. We zijn onszelf gaan afsnijden. En vaak houden we ons, zonder dat we er erg in hebben, vast aan de verhalen die afscheiding gecreëerd hebben van ons ware zelf.

In deze introductie workshop zullen we een aantal belangrijke tantrische thema’s verkennen. Waarbij duidelijk zal worden hoe tantra:
– Een persoonlijke verkenning is die leidt tot vrijheid en verlichting
– Meer acceptatie en overgave aan het huidige moment brengt
– Je helpt om werkelijk in je kracht te gaan staan

De reis zal er een zijn waarbij we de nodige filosofie verkennen en je op een liefdevolle manier geleid wordt door een aantal basis oefeningen.
Het hoogtepunt van de workshop zal een ‘Heart Puja’ zijn. Een krachtig ritueel waarin je de universele liefde kan ervaren. En kan ervaren dat alles wat je ooit gewild heb – liefde, vreugde, vrijheid, vrede, waarheid – al binnen in je is.

Lotte heeft een gegronde achtergrond in yoga, boeddhisme, non-dualiteit, dans en tantra. Voor haar zijn al deze paden een middel om te onderzoeken wie of wat we werkelijk zijn. De intentie dat iedereen het recht heeft zijn hoogste potentieel te kennen en zich vrij te voelen, drijft haar.

Docent: Lotte Ritzer
Data: zondagmiddag 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Yoga Studio Kokos / Prijs: €39,-

Of mail naar info@yogastudiokokos.com

Sacred Ceremony Naz Dur in Kokos

SACRED SHAMANIC HEALING CEREMONY – zondagmiddag 3 juli

Hervind de verbinding met je hart, word één met je lichaam en Ziel en laat je gedachten op de achtergrond komen. Creëer ruimte om te zijn. Te zijn zoals je bent, terug naar je ware essentie.

In deze drie uur durende ceremonie, gaan we aandacht besteden aan het hervinden van onze energie. We gaan ademen, dansen, zingen en voelen…..en drinken samen rauwe cacao.

Het plantmedicijn cacao, ook wel grootmoeder cacao genoemd, zal ons diep naar binnen begeleiden, door ons lichaam heen en helpt ons harten te openen om verbinding te maken met ons ware ziel.
Het geluid van de sjamanen drum, wordt ook wel geassocieerd met het geluid van moeder aarde, zal met zijn/haar oerklanken het thuiskomen van het lichaam weer laten ervaren.
Verder zullen we ons in deze Sacred Healing Ceremonie verbinden met de energie van de volle maan.

Datum & tijd: zondagmiddag 3 juli van 14.00 – 17.00 uur
Docent: Naz Dur
Locatie: Yoga Studio Kokos in Beverwijk
Prijs: €66

Of mail naar info@yogastudiokokos.com

Pop-up Nidra

POP-UP YIN & YOGA NIDRA – zondagavond 10 juli 2022

Via Yoga Nidra ontdek je een diepe innerlijke rust waarvan je misschien niet eens wist dat je die in je draagt. Je ademhaling vertraagt, je hersengolven veranderen van frequentie en ook je hartslag wordt langzamer. Je hele lichaam komt in een herstelmodus terwijl jij op innerlijke reis bent.

Yoga Nidra brengt je in een staat van diepe ontspanning en is heerlijk voor het slapen gaan. In combinatie met een aantal Yin houdingen, houdingen die voor langere tijd worden vastgehouden, is deze les echt om te relaxen.

Docent: Sandra Zappeij
Tijd: 19.30 – 20.45 uur
Deelname kan met je membership, strippenkaart of door een losse les te boeken

Of mail naar info@yogastudiokokos.com

Cacao ceremonie Kokos Beverwijk

CACAO CEREMONIE MET LOTTE – nieuwe datum volgt

Laat jezelf onderdompelen in de helende frequenties van de cacao spirit en verbind je met de kern van je Zijn. Een cacao ceremonie is een emotionele en zintuiglijke ervaring. Het nodigt je uit om contact te maken met je diepste wezen en de kern van je hart. Het ontgift je lichaam en je ziel en geeft je immuunsysteem een enorme boost.
Cacao is een zacht maar toch krachtig medicijn wat je de mogelijkheid geeft om je hart te openen en healing te vinden op verschillende niveaus. De actieve ingrediënten van cacao werken sterk op het hart chakra, brengen ons terug naar een natuurlijke staat van voelen, uit het hoofd, en verbind ons intuïtief met moeder aarde. We zullen de cacao drinken en aan een reis beginnen waarbij we gebruik maken van de kracht van intentie, de elementen, de chakra’s en dans. Op een liefdevolle manier word je door een reeks oefeningen geleid waarbij je, binnen de geborgenheid van gemeenschap, weer in staat gesteld word je eigen reflectie te zien. Verliefd te worden op jezelf.

Docent: Lotte Ritzer / Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: Yoga Studio Kokos / Ticket: €39

Soundhealing

LIGCONCERT met klankschalen en gongs – nieuwe datum volgt

Tijdens dit ligconcert krijg je de mogelijkheid om dieper te gaan reizen in je hart. In de magische golf van klanken, verdwijnt je gevoel van tijd en ruimte. Het brengt je terug naar de stilte in jezelf.

Een ligconcert / soundhealing is een van de meest oude en unieke rituelen in de wereld. De trilling van klankschalen heeft ook een onwijs ontspannen effect. De schalen worden al eeuwenlang gebruikt voor een therapeutische werking op fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Ze hebben diverse frequenties en werken dus anders op verschillende delen van het lichaam. De klankschalen worden aangevuld met gongs en Tibetaans keelzang.

De soundhealing wordt door Bart gegeven op Nepalese wijze in een intieme groep inclusief sharing aan het einde. Je ligt op een matrasje en luistert naar de klanken en zijn gezang.

Docent: Bart Beentjes
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Yoga Studio Kokos
Ticket: €22

CACAO CEREMONIE MET LIVE GITAAR – nieuwe datum volgt

Voor het eerst gaan we ook live gitaar spelen tijdens onze cacao ceremonie. De nummers zijn zogeheten medicine songs die vaak een diepe en spirituele betekenis hebben. Mannen en vrouwen zijn welkom.

Onze Cacao Ceremonie is een helende ceremonie die je weer helpt verbinden met jouw intuïtie en het openen van jouw hart. Het kalmeert je hoofd, waardoor je gedachten naar de achtergrond verdwijnen, zodat je vanuit het hoofd in je hart kan landen. De ceremonie helpt je om weer in contact te komen met jouw innerlijke kracht en creativiteit. Daarnaast zorgt de rauwe cacao voor een gevoel van euforie en een heerlijke natural high.

Nathalie Kemna en Pauline van Mourik begeleiden de ceremonie en hebben allebei een grote passie voor yoga, spiritualiteit en cacao. Zij organiseren samen events waar vrijheid, plezier en verbinding centraal staan en je helpen om weer in contact te komen met jouw innerlijke kracht en creativiteit.

Docenten: Pauline van Mourik & Nathalie Kemna
Locatie: Yoga Studio Kokos

HIPPIE RETREAT – nieuwe datum volgt

Dit one day retreat staat in het thema van verbinding, met elkaar en jezelf, in een veilige omgeving met vrouwen onder elkaar. Door middel van meditatie, beweging en cacao kom je in dieper contact met je eigen hart.

Docenten: Pauline van Mourik en Nathalie Michelle Kemna

– ontspannen yogales met etherische olie
– vegan en glutenvrije lunch
– 1 op 1 sharing
– cacao ceremonie
– ecstatic dance / yoga dans
– onbeperkt thee en healthy snacks
– free time in between
– sharing circle als groep

Tijd: 10.00 – 16.30 uur
Locatie: Yoga Studio Kokos
Prijs: €144,-

Fotoshoot locatie Kokos Beverwijk

POP-UP YIN YOGA + FASCIA FIT – nieuwe datum volgt

Tijdens deze yogales gebruiken we kleine balletjes om het bindweefsel (fascia) los te maken. Ons bindweefsel verbindt alles in het lichaam en is vaak verstijfd, door het gebruik van de balletjes gaan we het bindweefsel helpen vloeibaar en zacht te worden.
Fascia fit oefeningen zijn een vorm van zelfmassage waardoor de zogenaamde gelukshormonen (endorfine, dopamine en serotonine) worden aangemaakt en waardoor het stress niveau in je lichaam wordt verlaagt. Daarbij wordt ook de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd en zo de elasticiteit en flexibiliteit van jouw lichaam verbetert. Deze les helpt je om je lichter te voelen, zowel in je fysieke lichaam als in je gedachten.

Tijd: 15.30 – 16.45 uur
Docent: Karolina Slot
Deelname kan met je membership, strippenkaart of door een losse les te boeken

Cacao ceremonie Hippie Retreats Nathalie Kemna Yoga Studio Kokos

MINI HIPPIE RETREAT – nieuwe datum volgt

Dit mini retreat staat in het thema van verbinding, met elkaar en jezelf, in een veilige omgeving met vrouwen en mannen onder elkaar. Door middel van meditatie, beweging, cacao en live gitaar kom je in dieper contact met je eigen hart.

Het programma:

☽ rauwe cacao ceremonie
☽ live gitaar & zang
☽ inquiry
☽ meditatie
☽ sharing circle als groep

Docenten: Pauline van Mourik en Nathalie Michelle Kemna
Tijd: 18.30 – 22.00 uur
Locatie: Yoga Studio Kokos
Prijs: €44,-

Yoga Dans Beverwijk

ECSTATIC DANCE  – nieuwe datum volgt

Dansen op blote voeten, zonder te praten en helemaal vrij om te bewegen zoals jij dat voelt. Dus geen technieken, pasjes of moeilijke houdingen maar vanuit een simpele geleide warming-up naar vrij en intuïties dansen. Een manier van bewegen waarbij de muziek je mee neemt op reis.

Docent: Pauline van Mourik
Tijd: 19.00 – 20.30 uur

Samantha van Ijsselmuijden

WORKSHOP – Thema energie / nieuwe datum volgt
Thema energy: meer energie, minder moe (bioritme slaap, acute stress)

Wie wil dat nou niet, wakker worden en uitgerust vol energie je bed uit springen. Vol in het leven staan en genieten! Volledig in balans. Tijdens deze workshop zal ik ingaan op de functies van het zenuwstelsel, je leefstijl, wat stress is en hoe je dit positief in je even kunt toepassen. Samen gaan we kijken naar jouw dagritme en hoe dit invloed heeft op hoe jij je voelt, op je hormoonbalans en je gezondheid.

WORKSHOP – Thema voeding / nieuwe datum volgt
Thema food: effect van voeding op je lichaam en geest
Jaarlijks eten en drinken we zo’n 10 maal ons eigen lichaamsgewicht en misschien nog wel meer. De kwaliteit van je voeding bepaalt hoe jij je voelt en zegt iets over je gezondheid. De laatste jaren ben ik mij gaan verdiepen in de effecten van voeding op je lichaam en geest en ben het gaan zijn als het medicijn.

Yoga Studio Kokos

BEGINNERS WORKSHOP YOGA – nieuwe datum volgt

Op deze zondagmiddag kan je met Pauline in alle rust kennismaken met de basis van yoga. We bespreken een aantal houdingen die veel in de lessen voorkomen. Daarnaast leer je ook het e.e.a. over de yoga filosofie en is er voldoende tijd om vragen te stellen.
Dus, ben jij nieuw in de yoga wereld en vind je het fijn om wat meer kennis te krijgen over de fysieke houdingen, de opbouw van een les en de effecten van ‘juist ademhalen’ dan ben je van harte welkom deze middag.
Deze middag is geschikt voor absolute beginners of mensen die al een aantal lessen hebben gevolgd maar graag nog wat meer informatie ontvangen.

Datum en tijd: nieuwe datum volgt
Prijs: €22
Docent: Pauline van Mourik

Elias Widukind Studio Kokos Beverwijk

MANTRA SINGING CIRCLE MET ELIAS – nieuwe datum volgt

Elias Widukind brengt de muziekwereld dichter bij ons: van traditionele medicijnliedjes uit Zuid-Amerika, tot volksmantra ’s uit de hoeken van Europa en creaties uit zijn eigen repertoire.

In deze middag nodigt hij je uit om diep in jezelf te duiken. Luister en zing mee! Play with free expression and reconnect with each other!

“By singing the relatively simple harmonies that are being used in the western mantra tradition and by singing the sentences repetitively, everyone is able to join. Privileged as we are, we are granted not only freedom of speech, but also freedom of sound.
Sounds of laughter, pleasure, rhythm and melody. And within this freedom an opportunity arises to join our forces and delight. To sing and sound together. We invite the mind to realize that the voice is in essence free from rules, free from boundaries, free from obligations.”

Muzikant: Elias Widukind
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Yoga Studio Kokos
Ticket: €22

Fred Westra live yoga muziek

YIN YOGALES + LIVE MUZIEK VAN FRED WESTRA – nieuwe datum volgt

Op deze bijzondere avond komt Fred Westra live muziek maken tijdens een heerlijke yin yogales met Pauline. Fred is een ervaren muzikant en heeft meerdere albums gemaakt gericht op yoga, meditatie en ontspanning. Wil je zijn muziek beluisteren, klik dan hier.

Tijd: 19.00 – 20.30 uur
Fred Westra, yogadocent Pauline van Mourik
Locatie: Yoga Studio Kokos
Prijs: €25,-